Çocuğunuzun fazla oyuncaklarından kurtulun! - Kidsmondo

Çocuğunuzun fazla oyuncaklarından kurtulun!

Çocuğunuzun fazla oyuncaklarından kurtulun!

Yaratıcılığını artırmak için çocuğunuzun oyuncaklarını atın

Litaratürde kısa bir tarama ile ulaşabileceğiniz bir çok araştırma, çok fazla oyuncağın çocuğunuzun hayal gücünü bastırdığını ve oyun süresini kısalttığını göstermiştir. Bu aslında dolaylı olarak onların bilişsel gelişimi ile ilgili çok şey söylemektedir.

 

Çocuklar çok oyuncağa ihtiyaç duymaz

sadeoyuncak olarak çocukların genellikle herhangi bir şeyin her zaman en fazlasına ihtiyaç duymadıklarına inanıyoruz.

Kızım Nova'nın ikinci yaşının başlarında benzer fonksiyonda ve  özelliklerde 3-4 tane oyuncak arabası olduğunu ama onu serbest bıraktığımız hemen her zaman aynı oyuncağa yöneldiğini farkettim. Muhtemelen bir tane bile oyuncak arabaya ihtiyacı yoktu aslında. Bunu elindeki zeytini kahvaltıda araba olarak kullanmaya başladığında ve bazen de tabağındaki ekmeği parçalayıp tren vagonları yaptığında anladım. 

Yakın zamanda, elindeki dikdörtgen pirinç patlağını fotoğraf makinası olarak kullanıp gittiğimiz yürüyüşte etraftaki koyunların fotoğrafını çektiğinde aslında çocukların hayal gücünün her materyali nasıl da dönüştürebilme yeteneğine sahip olduğunu gördüm. 

 

Abartılı da olsa bu resim, günümüzdeki durumdan çok da uzak sayılmaz.Abartılı da olsa bu resim, modern zamanın ruhunu anlatmayı başarıyor.

 

Bir ebeveyn ve konuyla ilgili biri olarak bizim tecrübemiz çocukların  gerçekten ihtiyaçları olduğunda karton kutulardan at arabaları ya da itfaiye araçları, terliklerden gemiler, çubuklardan uçaklar, küçük taşlardan bir kuş ya da elmalı tart yapabildikleridir. Önemli olan onların hayal güçlerini tecrübe etmeleri için özgürce kullanabilecekleri mekan ve zamana sahip olmaları. Onlar kendi zihinlerini kullanma özgürlüğüne sahip olduklarında, sizi etkileyebilecek her türlü fikirle orataya çıkabilirler.

"İpucu: Her çocuk başka bir dünya ve bambaşka bir karakter aslında. Sizin çocuğunuzun oyununu aslında hangi oyuncakların beslediğini gözlemleyin. Böylece hangi oyuncaklardan kurtulabileceğinizi öğrenebilirsiniz."

sadeoyuncak.com olarak bu prensiplere uygun oyuncaklar sunmaya çalışıyoruz. Sitemizde renkli ve tek bir fonksiyonu olan onlarca aktif oyuncak yerine özenle seçilmiş bir katalog ve kaliteli, dayankılı, sade , ucu açık oyuna uygun oyuncakları bulabilirsiniz. Bir dahaki sefere çocuğunuza o cafcaflı kamyonu almadan önce bir kez daha düşünün ve onun yerine kullanabileceği oyuncakları görebilmek için sitemize bir gözatın.

 

Oyuncak eleme rehberi: 

1.Oyuncağın yakın fonksiyonda ve özelliklerde bir benzeri var mı?

2.Son üç ayda oynandı mı?

3.Hasarlı mı yoksa önemli bir parçası mı eksik?

Cevap, yukarıdakilerden herhangi birine 'evet' ise, oyuncağı elemeyi düşünün. Çocuğunuzun yaşına ve saygılı ebeveynlik ölçeğine bağlı olarak, önce bunları onlarla tartışmak isteyebilirsiniz. Eğer karar veremezseniz, iki aşamada yeniden değerlendirmeyi deneyin: ilk önce bir kutuya, daha sonra da ihtiyacı olan birine gidebilir ya da ikinci el satış listesine eklenebilir.

 

Poster guzelliğinde bu sadeliğe asla ulasamadık biz aile olarak ama hedef oalrak koymakta bir sakınca yok elbette.
Poster guzelliğinde bu sadeliğe halen ulaşamadık biz aile olarak ama hedef olarak koymakta bir sakınca yok elbette. :)

 

Çocuğunuzun oyuncaklarını azaltıp oyun zamanlarında rahat seçim yapmalarını ve bağımsız daha yaratıcı oyunlar oynamalarına yardımcı olun!

 

 

İlginizi çekebilecek bazı yazılar:

Fazla sayıda oyuncak çocuklar için zararlı olabilir!

Oyuncak sayısı ve oyun kalitesine etkisi

Yorum bırak

* Zorunlu alanlar

Yorumlar yayınlanmadan önce kontrol edilmektedir

Gizlilik Sözleşmesi'ne bak